Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

een eigenzinnige blik op de literatuur

older | 1 | (Page 2) | 3 | newer

  0 0


  0 0

  Floortje Zwigtman stapt over naar Moon, de kinder- en jeugdboekenuitgeverij van Dutch Media Uitgevers. Ze maakte dat zojuist bekend via haar Facebook-pagina. Tot nu toe verschenen haar boeken bij De Fontein. Op haar pagina schrijft ze: Ik heb een bijzonder fijne tijd gehad bij De Fontein, laat dat duidelijk wezen. Het heeft absoluut niet aan de mensen gelegen. Ik heb... Lees verder »

  0 0
 • 04/25/13--02:16: Nieuws: IV wordt tv-serie
 • De thriller IV van Arjen Lubach wordt bewerkt tot een tv-serie, dat schrijft Nu.nl. De rechten van IV zijn verworven door producent Topkapi. Topkapi maakt onder andere Alles is familie. De producenten Frans van Gestel en Arnold Heslenfeld zijn met een omroep in gesprek over een vierdelige tv-serie.

  0 0

  Filmpje van F. Starik die in opdracht van het City2cities-festival een bezoek bracht aan Lissabon. City2Cities 2013: F. Starik in Lissabon from Het Literatuurhuis on Vimeo.

  0 0

  Twee weken geleden publiceerden we een reactie van Michiel van Diggelen, biograaf van Ab Visser, waarin hij reageerde op de onmin tussen hem en de weduwe van de schrijver. Vandaag reageerde Margreet Hirs op Van Diggelen: Ik heb Michiel van Diggelen slechts eenmaal persoonlijk gesproken in café De Jaren. Tijdens dat gesprek zaagde hij mij door over mijn seksleven met... Lees verder »

  0 0
  0 0

  Boeren zijn achterlijk Als je in een boerderij woont word je doorgaans voor een beetje achterlijk versleten.          Een greep: iemand belt ‘s middags aan en vraagt of hij stoort. Dat kan, natuurlijk, is zelfs hoffelijk. Maar dan zegt hij, als ik hem verzekerd heb dat er van storen geen sprake is: ‘Nou ja, ik vraag het maar even, een... Lees verder »

  0 0

  Yra van Dijk wordt per 1 september benoemd als hoogleraar Moderne Nederlandse letterkunde aan de Leidse Universiteit. Dat heeft Tzum.info uit welingelichte kringen vernomen. Van Dijk zal het hoogleraarschap van Jaap Goedegebuure overnemen, die de functie sinds 2005 bekleedt. Zelf is Van Dijk op dit moment universitair docent Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Jarenlang besprak zij ook romans en dichtbundels, en... Lees verder »

  0 0

  Atte Jongstra schrijft dit jaar het geschenkboek ter gelegenheid van de Moanne fan it Fryske Boek (Maand van het Friese Boek). Dat heeft hij tegenover Tzum.info bevestigd. De maand, waarin verschillende activiteiten op literair gebied worden georganiseerd, is een manier om Friestalige boeken te promoten. Elk jaar wordt er door boekhandels een geschenkboek gratis weggegeven aan lezers die een Fries boek kopen. Het... Lees verder »

  0 0

  Op zoek naar nieuwe verhalen van Europa. Deel 1: Het Spanje van Cees Nooteboom from SPUI25 on Vimeo.

  0 0

  Homoliteratuur op AVI 6-niveau G.J. Wielinga, dat klinkt net zo voornaam als A.L. Snijders of W.F. Hermans, maar als je de auteursfoto van een broeierige kijkende Wielinga in zijn blote bibs, hurkend in de kamer, op de achterflap ziet dan valt het met die voornaamheid wel mee. Schaduwland heet zijn vorig najaar uitgekomen roman. De hoofdpersoon heet Wolf (knipoog naar... Lees verder »

  0 0

  God spreekt Drents Enkele weken geleden won Gerard Stout de Dagblad van het Noorden-prijs voor literatuur. Daniel Lohues won de prijs voor de beste cd. Toevallig waren beide winnaars medewerkers van het Dagblad van het Noorden. Daar maakte ik een blogje over met een licht ironische ondertoon. Dat Lohues de prijs won kon ik zeer billijken, maar dat Gerard Stout... Lees verder »

  0 0

  Plopperdeplop in de liefde Een man wordt verliefd op een meisje en verlaat daarom zijn vrouw en twee kinderen. De verhouding met het meisje duurt echter niet lang en zijn liefdesverdriet smeert hij uit in een boek. Dat is kortweg de samenvatting van Dingen die op liefde lijken, de tweede roman van Hans Hogenkamp. Valt van zo’n verhaalgegeven nog iets... Lees verder »

  0 0

  De geletterdheid van het oog De Vlaamse auteur Erwin Mortier heeft op zijn laatste romans wel de kritiek gekregen dat hij zich zou bezondigen aan mooischrijverij. Bovendien zou zijn thema beperkt zijn: telkens weer riep hij de verwondering op van een kinderwereld. Dat laatste kan hem nu niet meer verweten worden, want in Godenslaap is de hoofdpersoon de stokoude Hélène.... Lees verder »

  0 0

  Meisjeswagens en godjeswanen Een fascinerende figuur uit de wereldgeschiedenis is de Duitse keizer Wilhelm II, die na de Eerste Wereldoorlog gedwongen werd af te treden. Tot zijn dood bleef hij in Nederland en zijn dode lichaam ligt nog steeds in een mausoleum te wachten tot Duitsland weer een monarchie wordt. Kees ’t Hart schreef een bijzonder boeiende roman waarin de... Lees verder »

  0 0

  Dichter Wiljan van den Akker, ook bekend als de wetenschapper prof. dr. W.J. van den Akker, heeft gisteren een lintje ontvangen. Hij is Officier in de Orde van Oranje Nassau geworden. De toekenning werd aldus gemotiveerd: De heer van den Akker, werkzaam bij de Universiteit Utrecht als decaan en faculteitshoogleraar, is een van de belangrijkste onderzoekers op het gebied van... Lees verder »

  0 0

  Juliana als moeder / Juliana as a mother, originally uploaded by Nationaal Archief. Als je zo oud bent als ik (48) dan is de ‘echte’ koningin nog altijd Juliana, zoals de ‘echte’ Sinterklaas Adrie van Oorschot was. Alles wat erna kwam is surrogaat. Willem-Alexander (46 vandaag) is een generatiegenoot. Bij generatiegenoten weeg je altijd hun kennis en kunde af tegen... Lees verder »

  0 0

  Heimwee naar Italië Zelden kwam het beeld van een dorp dat ik me voorstelde na het lezen van een boek zo overeen met de plaatjes die ik vervolgens via Google afbeeldingen vond. (Er schijnt tegenwoordig vervelend gedaan te worden over het plaatsen van afbeeldingen, zie het bericht op Tzum over het op zwart gaan van het weblog van Kluun, dus... Lees verder »

  0 0

  Berlijn is een van de steden die centraal staat op het City2Cities-festival dat het slotweekend ingaat. Philip Huff bezocht de stad en sprak er onder meer met Tomas Lieske. City2Cities 2013: Philip Huff in Berlijn from Het Literatuurhuis on Vimeo.

  0 0

  Per 1 juli sluit boekhandel Wever in Franeker zijn deuren. De economische crisis en de concurrentie van internet is de reden van de sluiting. De boekhandel heeft 87 jaar bestaan en was een begrip in Franeker en omstreken.

older | 1 | (Page 2) | 3 | newer